Ondanks de corona lockdown gaat het winterwerk op Het Zwembad ‘gewoon’ door. We werken in een rooster waarbij we in tweetallen worden ingezet. Onze coordinator Kees Bouman heeft hiervoor een intelligent schema opgezet, waarbij de techniek wordt afgewisseld met de groengroep.

Zo wordt er keihard doorgewerkt, zodat het Het Zwembad na dit ‘akkefietje’ weer geheel tot de beschikking van de zwemmers staat

Het hekwerk rond het terras is inmiddels vernieuwd en ook de gebouwen krijgen aan de buitenkant een schilderbeurt. Ook gebeuren er veel (onzichtbare) dingen in de machinekamer. Zo is o.a. de glijbaanpomp voorzien van een frequentieregelaar en is de automatische toerenregeling van de circulatiepompen aangepast. Als het goed is levert dit nog wat energiebesparing op.

Inmiddels is ook het waterleidingnet weer uit de winterslaap gehaald en opgestart. Het legionella-protocol is hiermee weer in werking. Dit houdt in dat alle tappunten wekelijks gespoeld en getemperatuurd moeten worden.

De groenvoorziening ziet er inmiddels weer top uit. Er is gesnoeid, de kanten zijn gestoken en gewied en rits heeft het gras al een aantal keren gemaaid.

Kortom, we snakken er naar om het bad z’n jaarlijkse schoonmaakbeurt te geven en weer te vullen met badwater, zodat iedereen er weer zwemplezier aan kan gaan beleven.

Henk Meijer