Naar aanleiding van de eerste ervaringen (en feedback):

– Voor het vrijzwemmen worden de openingstijden verruimd, om opstroping van bezoekers bij de entree en het omkleden te voorkomen. De kinderen mogen voortaan vanaf 14:30 uur het terrein op. De banenzwemmers hebben het terrein dan al verlaten en de toezichthouder kan in samenwerking met de vrijwilliger(s) de lijnen uit het water halen en de kleedruimte schoonmaken/sluiten. Het gehele blok (dus tot 17.00 uur) blijft de poort open, zodat de kinderen gespreid kunnen komen en gaan. Het gaat er dus vooral om dat goed bij wordt gehouden hoeveel bezoekers er binnen zijn!!

– De administratie van de kinderen voor het vrijzwemmen zorgt voor veel werkdruk. Het aantal kinderen was de afgelopen dagen niet hoger dan 50, maar gaf veel opstroping. Ook is het innemen van de abonnementen niet hygiĆ«nisch voor de KK-medewerker en vergeten kinderen vaak hun kaart mee te nemen bij het weggaan. In ons protocol hebben wee aangegeven dat we noteren ‘hoeveel’ bezoekers er zijn, niet ‘wie’. Om de situatie werkbaarder te maken, hoeven de kinderen vanaf nu alleen te worden geteld (en nemen we geen abonnement in). De leeftijd wordt nagekeken/gevraagd bij entree. Boven de 12 is geen toegang, dus automatisch zijn alle kinderen op het terrein niet ouder dan 12 jaar.

– Het voetbalveld houden we tot nader order gesloten. Open stellen vergt extra toezicht en de aanwezige toezichthouder en vrijwilligers zijn hard nodig aan het bad en in de kassa-kiosk. In de evaluatie 1,5 week wordt dit opnieuw beoordeeld.

– De kiosk gaat vanaf zaterdag a.s. (13 juni) helemaal open. Dit betekent dat er vanaf zaterdag weer zoals gebruikelijk ijs en snoep kan worden gaan verkocht (Bij voorkeur te betalen met PIN) Als alternatief voor de hartige hapjes (tosti en poffertjes vervallen ivm hygiĆ«ne) zullen er Sultana’s en Liga’s en eventueel zakjes notenmix worden toegevoegd aan het assortiment.

– De looproutes gelden NIET voor kinderen tm 12 jaar. Tijdens het vrijzwemmen hoeft hier dus niet op gehandhaafd te worden.

-De glijbaan mag worden gebruikt tijdens het vrijzwemmen, maar ook tijdens het familiezwemmen. Bij deze laatste groep is wel de voorwaarde dat volwassenen de 1,5 meter afstand bewaren bij het betreden van de trap.

– De duikplank wordt z.s.m. alsnog gemonteerd en in gebruik genomen

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst