2 kleine dorpen, maar een grootse prestatie!

Het Zwembad heeft 6 september haar deuren weer gesloten en heeft zo een teleurstellend jaar achter de rug. Ik hoef u niet te vertellen waarom en hoe. Maar ondanks dit (vreemde en te korte) seizoen, heeft Het Zwembad 5 september jl. een dag gehad om trots op te zijn. Hoe 125 watertoppers aan het sponsorzwemmen zijn geweest in teams van 5. Hieruit blijkt maar weer hoe mooi onze 2 dorpen aan gemeenschappelijke initiatieven (mee-)doen. Om 10:00 uur mochten de jongste waterratten het water in om zo deze dag te laten beginnen. Na een minuut lang watertrappelen, wat ook weer geld oplevert, mochten ze na 10 minuten het bad weer uit. Om vervolgens met een tas met allerlei lekkere zoetigheden weer naar huis te gaan

Ook afgelopen zaterdag: Aart Vijfvinkel vraagt aan Kees-Jan Schagen: ‘Nou Kees, €50,- als je zo het water in springt met kleren en al’. Nou dab weet je dat Aart €50,- kan overmaken aan Het Zwembad. Kees aarzelde geen moment en plonste zo het water in. Hoppa, weer wat geld binnen gehengeld voor Het Zwembad. Ook Bert Druif had een ludieke actie in petto, waar een koprol in het water €20,- oplevert. En zie hier, Nico Steenman, de gebroeders Hollander en Jan Kees Koomen deden allemaal netjes een koprolletje in het bad. De kassa rammelde lekker door zo!

Team ‘Wandel de wandel’ wandelde helemaal niet, maar lagen heerlijk op luchtbedden, vlotten en zwembanden en zorgden voor een bingo in het water. Want ja, niemand had ooit gezegd dat er baantjes moesten worden gezwommen. Als je maar in het water ligt! ‘Sylvia en haar Friends’ gingen het water in met vrees dat het haar nat zou worden. Allemaal netjes een knotje in om zo met droog haar uit het bad te stappen. Een sponsor langs het bad had er geld voor over mochten de dames even kopje onder gingen. En zo geschiedde. VV MOC had met 2 teams toch wat moeite om de 20 minuten vol te houden, want menig voetbaltalent vroeg zich al na 3 minuten zwemmen af hoe lang dit eigenlijk nog ging duren. Gastzwemmer Menno Boots zwom 25 meter onder water, en verdiende ook zo weer (met dank aan zijn ouders) geld voor het bad. Knappe prestatie!

De 500 lootjes van de loterij werden allemaal verkocht en ook penningmeester Kees Bouman had zijn 100 plekjes m.b.t. het ‘koeschijten’ verkocht. Koe 1 het veld op bij Arnold Druif, maar dan moet de koe wel zijn behoefte gaan doen. U raadt het al. Koe 2 van stal gehaald, dit moest hem dan gaan worden. En ook deze koe had even geen zin. Waar Arnold (met Malte) geruime tijd naar twee koeien hebben zitten kijken in de tuin, leverde dit dus geen resultaat op. Koe 3 had dan uiteindelijk het gewenste resultaat. In het vak van nummer 88. Dit nummer was gekocht door de voorzitter Rob Kommers! €100,- voor Rob, zou je denken. Nee hoor, een prachtig gebaar van Rob om die €100,- weer terug te geven aan Het Zwembad.

Ed Bobeldijk en Hisse Brouwer gingen te werk met zogeheten ‘Tikkies’ te sturen en ook 2 stille sponsors hadden nog een mooi bedrag over voor het bad. Biljartvereniging De Ketsers kwam met een prachtig bedrag, hun contributie ging linea recta naar Het Zwembad. Dat was maar liefst €500,-!!

Na afloop nog een pannenkoek voor de jeugdige zwemmers in Café de Post en elk drankje wat daar werd genuttigd leverde €0,50 op.

Uiteindelijk heeft Het Zwembad meer dan €8000,- opgehaald. Of nou ja,  Het Zwembad, eigenlijk alle zwemhelden en sponsoren die hebben gedoneerd. Das toch ff mooi he, zo’n bedrag op 1 dag ophalen door 2 kleine dorpen

Speciale dank aan badmeester Dave Kroon (hij was de hele dag toezichthouder aan het bad) en Alice van der Wolff voor het in de kiosk staan de hele dag en de tussenstanden van het binnen gekomen geld te noteren.

Bedankt allemaal voor deze mooie dag en hopelijk kunnen we jullie in het nieuwe seizoen weer begroeten onder de omstandigheden die iedereen zich wenst. Tot volgend jaar!

Bestuur, initiatiefnemers en vrijwilligers van Het Zwembad

De foto’s van deze fantastische dag staan nu online op onze Facebook-pagina (onder ‘foto’s)